11 Mart 2009 Çarşamba

Liverpool:4-Real Madrid:0

5 sezondur ilk 8 e kalamayan bir Real Madrid, karşısında şampiyonlar ligine ambargo koyan bir Liverpool vardı. Açıkcası bu maçta Madrid'in biraz daha saldıracağını düşünüyordum. Juande Ramos yine saçma bir 11 sürmüş sahaya. İlk dakikadan itibaren saldıran, golü arayan Liverpool'du. Sanki onlar ilk maçta yenilmişlerdi. 2 önemli pozisyonu Casillas engelliyordu.
Liverpool' ü durdurmak imkansız gibiydi. "El Nino" lakaplı İspanyol golcü Kuyt'un attığı güzel pasla takımını öne geçiren golü attı. Pozisyonun başında faul vardı ama hakem oynattı. Torres'in golden sonra aşırı sevinci gözden kaçmadı ve maç boyunca inanılmaz hırslı oynadı.
Real Madrid golden sonra bile hiçbir atak geliştiremiyordu. Robben ve Higuain'e top bile değmemişti. Sergio Ramos' un kanat bindirmeleri, Diarra' nın gayreti ve Casillas' ın kurtarışları haricinde Real Madrid sahada yoktu. Heinze'nin omzuna çarpan topa hakem penaltı verilince iş bitmişti zaten. Gerrard penaltıyı gole çevirdi ve ilk yarı 2-0 üstünlükle kapandı. 2. yarıda yine müthiş bir Liverpool vardı. Gerrard-Alonso-Mascherano 3 lüsü dinamo gibiydiler orta sahayı ele geçirdiler. 2. yarının hemen başında Gerrard'ın müthiş golü geldi. Bu golden sonra Real biraz toparlanmaya çalışsada,çalışmaktan ileri gitmedi.
4. gol Dossena' dan geldi.Casillas' ın çaresizliği ve gözyaşları çok anlamlıydı.Globalleşen futbolda takımına bu kadar bağlı oyuncuları görmek çok güzel. Real' in acilen köklü değişikliklere ihtiyacı var. Yönetimden futbolcusuna kadar. Bugün takımın en iyi oynayanı orta sınıf oyuncu Diarra ise bu takımın değişime ihtiyacı var.
Son söz de Liverpool'ün müthiş taraftarına 7' sinden 70' ine taraftar kitlesi vardı tribünlerde.

You' ll Never Walk Alone şarkısını hep beraber söylemeleri müthişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder