29 Mart 2009 Pazar

İspanya:1 - Türkiye:0

Maçı izleyen her insan İspanya'nın rahat bir galibiyet alacağı görüşündeydiler. Hatta ünlü Türk düşünürü Ahmet Çakar bile maçtan önce 4-1 İspanya'nın yeneceğini söylüyordu. Ofansif bir 11 le sahaya çıkacaktık. Stoperlerimiz güven vermiyordu. Sol bek İbrahim Üzülmez'di. Herşey İspanya'nın rahat bir galibiyet almasına zemin hazırlıyordu. Maç başlayınca anladık ki Türk milli takımı bu maça iyi hazırlanmıştı. İlk dakikalarda Nihat ve Semih'le önemli pozisyonlar buluyor ve kaçırıyoruz. Bu arada Emre Aşık ve Hakan Balta ikilisi hatasız oynuyorlar.Semih önde topu tutarak arkadaşlarının hücuma katılmasını sağlıyor. Pasör forvet konumunda oynuyor. İlk yarının sonlarına doğru İspanya oyunu bizim sahamıza yıkıyor ama yine sonuç yok. Gayet iyi gidiyoruz.
2. yarı başlıyor ve Fatih Terim hangi akla hizmet bilinmez 57. dakikada takımın en iyisi olan Semih'i oyundan alıyordu. O dakikadan sonra hücumda hiç çoğalamadı Türkiye. 60. dakikada duran toptan Pique'nin İspanya işi bitiriyordu. Ardından ezberlediğimiz forvet çıkar orta saha al hamlesi yaptı Del Bosque böylece ortasahada çok rahat pas yapabildiler ve geri kalan zamanda rahat bir oyun ortaya koydular.

Maçın en iyi adamı Sergio Ramos olarak göze çarptı. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle sağ kanadı koridor olarak kullandı. Arda'nın savunma anlamında da kötü olduğu günde tek başına sağ kanadı yönetti. 88. dakikada ceza sahası içinde gol araması müthiş oynadığının göstergesiydi.
Sonuç olarak İspanya'nın yenilmez bir takım olmadığını gördük. Arda ve Emre bu sezon ki performanslarını yakalasalardı bu maçı kazanmak içten bile değildi. 1 Nisan'daki rövanşta neler olacak göreceğiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder