28 Mayıs 2009 Perşembe

Barcelona:2 - Manchester United: 0

Günlerdir beklediğimiz final gerçekleşti. Dünya'nın en formda iki takımı karşı karşıya geldi. Kariyerinin başlangıcındaki Guardiola Ferguson'u yendi.

Puyol sağ bek oynamış, Toure stoper oynamış hiç fark etmedi Barcelona için. Bu sezon onları sadece komple savunma yapan Chelsea durdurmuştu.

Maça daha iyi başlayan Manchester ilk dakikalarda Ronaldo ile oldukça etkili oldu. Fakat sonradan Barça adeta "sazı eline aldı" . Cezalı Fletcher'ın yerine o bölgede Giggs'i ortasahanın dolayısıyla oyunun hakimini, Barcelona yaptı. Ligde çok iyi oynayan Tevez'in oynamaması ayrıca yadırganacak bir durum. Xavi ve İniesta mükemmel oynadılar. Orta alanda çok rahat paslaştılar sanki antremanda gibiydiler. Nitekim ilk yarıda Eto ikinci yarıda Messi'nin golleriyle işi bitirip 3. kupalarını da aldılar.

Bir parantezde Guardiola için açalım bu nasıl bir kariyer başlangıcıdır böyle. Dışarıdan Barcelona'nın başına beni getir ben bile şampiyon olurum sözleri oldukça sarf ediliyor. Fakat o kadar kolay olmuyor bu işler. Disiplinli ve aynı zamanda oyuncularıyla iletişimi koparmayan bu takım elbiseli adamın müthiş işler yaptı bu sezon. Takdiri ve alkışı fazlasıyla hak ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder