7 Mayıs 2009 Perşembe

Chelsea:1 - Barcelona: 1

Önceki gün Manchester'ın finale çıkması bünyelerde bir heyecan yaratmıştı.
Barcelona-Manchester finali istiyordu herkes.

Guardiola, sakat Marquez ve cezalı Puyol'un yerine Cacares'in oynamasını beklerken Toure oynadı bugün. Sakat Henry'nin yerine ise Busquets oynuyordu. Toure'nin mevkiside Keita'ya verilmişti.Taktiksel olarak çok farklıydı Barcelona bugün.
Hiddink ise ilk maçtaki defansif kadroyu değiştirerek Anelka'yı 11'de oynatıyordu.

10. dakikada Essien *Allah ne verdiyse vurduğu şutlarından birini çıkardı ve müthiş bir gol attı. Bu dakikadan sonra daha mücadelecei olan taraf Chelsea'ydi. Chelsea savunması o kadar gömülü oynadı ki Eto ve Messi hiç etkili olamadılar. Xavi ve İniesta pas trafiklerini yapamadılar. Bunda Guardiola'nın takımın yapısını bozduğu gerçeğini atlamamak gerek. Barcelona'lı oyuncular kısa kaldığı için ikili mücadelelerden yenik ayrılıyorlardı.65. dakikada Abidal'in kırmızı kart görmesi Guardiola'nın bütün planları bozdu. İstediği değişiklileri yapamadı. Maçı 85. dakikaya kadar bir seyirci gibi izledi.

Herkes tam umudu kesmişti ki uzatma dakikalarında İniesta'nın golü Barcelona'yı ipten aldı. Barcelona'lı futbolcuların gol sevinci görülmeye değerdi.

Maçın yıldızı ilk maçtaki müthiş oyununu devam ettiren Essien'dir. Sahanın heryerinde o vardı harika birde gol atıp *Ömer Üründül'ün kulaklarını çınlattı.

Hakem çok kötüydü. Hiçbir pozisyona hakim değildi. Maçın kaderini değiştirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder