1 Mayıs 2009 Cuma

Olası Dinamo Kiev - Hamburg Finali ve Umarsızlar

Bu sene Uefa kupası finali Şükrü Saraçoğlu'nda oynanacak. Bunun için 2 Ukrayna, 2 Alman takımı mücadele ediyor. Bu takımlardan 2 tanesi temsilcilerimizi eleyerek geldiler.Doğru yönetimler olsaydı, belkide "Dünya derbisi"!! Dünya'nın gözü önünde oynanabilecekti. Peki neden takımlarımız bugün Avrupa'da yoklar?
Galatasaray cephesinden başlayalım. Sezon başında doğru transferlerle iddialı ve alternatifli bir kadro kuruldu. Takımın başına bu oyuncuların tecübesiyle boy ölçüşemeyecek bir teknik adam getirildi. Alman hastalığına hiç değinmiyorum bile. Şampiyonlar liginde eleme oynayıp kaybedince, Skibbe'ye yol görünmeye başlamıştı. Ama takım silkelendi, UEFA'da önemli galibiyetler almaya başladı. Ardından bir Kocaeli faciası, sakatlıklar Skibbe'nin gönderilmesine zemin hazırladı.Takımın başına Bülent Korkmaz getirildi. Savunmada bu kadar sorun yaşanırken sırf para için Meira gönderildi. Savunmasında Kewell oynayan br takımdan final oynamasını beklemek hata olurdu. Yönetimin kendi görevi dışında teknik direktörlüğe soyunması takımın elenmesine yol açtı.

Fenerbahçe'de durum dahada vahim. Geçen sene Avrupa'daki büyük başarı herkesin iştahını kabartmıştı. Bu sene daha fazlasını bekliyordu taraftarlar. Oyuncularla teknik adamın müthiş uyumu başarıyı beraberinde getirmişti. Zico'nun sözleşmesi bitmişti. Aziz Yıldırım'ın "Bu takım yürüyerek şampiyon olmalıydı. " sözü aradaki ipleri kopardı. Yerine misyonunu tamamlamış, oyuncuların karakterine uymayan teknik adam getirildi. Yanlış transferlerle oyuncu kalitesi düştü. Bunun sonucu olarak lig ve Avrupa'ya havlu atıldı.
Eğer finali bu takımlar oynarsa, Adnan Polat ve Aziz Yıldırım stadda yan yana mutlu mesut bir şekilde izlerler artık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder