10 Mayıs 2009 Pazar

Turkcell Süper Lige Bir Bakış

Süper ligde 8 maçın aynı anda oynanması ve sona yaklaşılması heyecanı arttırıyor. Futbolseverlerin Sivas'ı şampiyon görme umutları başka bahara kalacak gibi görünüyor. Sivas bu hafta kendi kendini bitirdi. Bülent Uygun başka teknik direktörlere rakibi küçümsersen ne olacağını göstermiş oldu. Geçen senede bu kadar iyi giden Sivas son haftalarda kötülemişti. Aynı durum bu sezonda ortaya çıktı. Oyuncular baskıyı mı kaldıramıyorlar, yoksa erken mi rehavete giriyorlar bilmiyoruz ama böyle giderlerse şampiyon olamayacaklarını biliyoruz.

Beşiktaş yeniden doğdu diyebiliriz. Denizli öyle bir kadro çıkarmıştı ki ya tamam devam kadrosuydu. Yusuf-Delgado ikilisi yan yana oynuyordu. Takımdaki oyuncular hücumcular ve savunmacılar diye ikiye ayrılıyordu. Oyuncu değişiklikleriyle zorlanmasına rağmen kazanarak liderliğe oturmasını bildi. Beşikta puan olarak diğer rakiplerine göre avantajlı olsada fikstürü en zor olan takım.
Trabzonspor 2 hafta önce ligi bitirmiş gelecek sezonun planlamasını yapmaya başlamıştı. Şampiyonluğa oynayan takımların garip puan kayıpları ve Kayseri ve Kocaeli galibiyetleri, takım tekrar şampiynluk yarışına dahil etti. Ligin bu sene garipliğine bakarsak şampiyon olmaları hiçte zor değil.
Gelelim bizim takıma. En son ondan bahsedilir oldu. TV programlarında en son konuşulan takım oldu. Umarım bu alışık olmadığımız durum geçicidir. Amaçsız Fenerbahçe son zamanlarda form tutan Guiza'nın attığı golle kazandı. Gizli düşmanımız Denizli'ye kümede kalma mücadelesi verirken darbe vurmak, içimizi bir nebze olsun ferahlattı. Alex'in tekrar sahalara dönmesi ve Lugano'nun bu maçla birlikte cezasının bitmesi güzel haberlerdi. Aragones kupa maçında Gökhan Gönül'ü yine stoper oynatır mı, düşünmeden edemiyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder