3 Haziran 2009 Çarşamba

Geriye Dönerek Yapılan Değişim

Fenerbahçe kulübü artık anlık başarılara göre hareket etmiyor." demişti Aziz Yıldırım başkanlık seçimi öncesinde. "Takımımızı Avrupa'da kalıcı yapacağız" gibisinden cümlelerde kullanmıştı. Peki bu nasıl olacak geriye dönerek mi yapılacak bu hamleler. Fenerbahçe taraftarı Tuncay'lı Anelka'lı Appiah'lı Fenerbahçe kadrosunu özlüyor, fakat bu özlem Daum'u getirerek bitmez.

Madem Daum'dan bu kadar mutluydunuz neden geri gönderdiniz? O zamanki beceriksizlikleri birinin mi üstlenmesi gerekiyordu ?

Evet Daum başarılıdır ve gelirse başarılıda olacağına eminim. Ama sadece Türkiye liginde. Şu takıma çağın futbolunu oynatan adamlar niye gelmiyor.

Avrupa'ya baktığımızda Hollanda'lı ve İspanyol(genç olanların) genç teknik adamların adlarını duyurduğunu görüyoruz. Neden onlarla anlaşılmadığı sorusuna ise; verilen sözler ve anlık başarı isteğinin olduğunu görüyoruz.

Klasik Türk düşüncesi "Ülkeyi tanıyan tecrübeli disiplinli bir adam gelsin" düşüncesi artık bitmeli ve adını Fenerbahçe'yle büyütecek bir teknik adam gelmeli. Kurumsallaşmanın gereği budur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder