10 Temmuz 2009 Cuma

6+2 kuralı ve Getirdikleri


Transfer döneminde başkanlar,teknik adamlar,menajerler yukarıdaki soru gibi zor denklemler çözmek zorunda kalıyorlar. Neden mi 6+2 kuralı yüzünden. Sahaya çıkan 11 futbolcudan en fazla 6 tane yabancı oynatabilirsin, istersen 2 tane daha adam alabilirsin ama yedek kulübesinde otursun biz anlamayız tarzında bir kural bu. Hayır güzel ülkem bir futbol ekolü ülke olsa bu kural(en azından 6 ) anlaşılabilirdi. Diyelim anlaşıldı ya +2 ne olacak kulüpler aldıkları oyunculara "seni aldık aldık ama kulübede olur neme lazım bir sakatlık olur" mu diyecekler çok ilginç ve saçma.

Bu yüzden Mehmet Topuz 9 milyon euro, İsmail Köybaşı 5.5 milyon euro ediyor. Çünkü potansiyelli yerli oyuncu ve yabancı kısıtlamasından dolayı bu oyuncular alınmak zorunda. Bunu gören Anadolu kulüpler şark kurnazlığıyla "tok satıcı" rolünü oynuyorlar. Misal Bursaspor kulübü Sercan Yıldırıma 9-10 milyon euro istiyor. Kulüp başkanları ise bu yerli starlarımızı Barcelona'nın,Manu'nun istediğinden bahsediyorlar bu sayede gayet iyi fiyat yükseltiyorlar.

Altyapı ise sorun olmaktan çıkmış çoluk çocuk top oynasın işine dönmüş. Bu durumda güzide kulüplerimiz bu oyuncuları almaktan başka çareleri kalmıyor. Böyle giderse durum öyle bir hal alacak ki bu oyuncular 10 milyon eurodan aşağıya transfer olmayacak. Yapılan trasnferler daha sonra itina ile x milyon euro+ "y" oyuncudaki "y" ibaresinde yerini alacak. Bu kısır döngü içinde Türk futbolu yerinde saymaya devam edecek.

1 yorum:

  1. Tamamen katılıyorum. Yabancı futbolculara o kadar milyon dolarlar harcayan güzide futbol takımlarımızın bu futbolcuları yedek bekletmek zorunda kalması futbolumuza daha fazla zarar veriyor. Ben de yabancı sınırının kalkmasına karşıyım, çünkü ligin kalitesiz yabancı futbolcularla dolmasını istemiyorum. Fakat +2 kuralı harcanan paraların çöpe gitmesine neden olan aptalca bir kural.

    YanıtlaSil